Ajankohtaista

Münsterikerhon talvipäivät 2023


Ilmoittaudu tästä talvipäiville!Kouluttaja Susanne Kuusimäki
Eläintenkouluttaja (AT), Koira-alan mentaalivalmentaja, Eläintenkouluttajan erikoisammattitutkinnon (EAT) opiskelija, opas- ja avustajakoirien kouluttaja. Omien koirien, käyttölinjaisten cockerspanielin ja labradorinnoutajan kanssa harrastuksina ovat mm. metsästys, spanieleiden metsästyskokeet, noutajien metsästyskokeet, Rally-toko ja nosework.

Koiran ollessa optimaalisessa vireessä, tarkoitetaan sillä yleisesti mielentilaa, jossa koira kykenee työskentelemään ja oppimaan ja on yhtä aikaa tehtävästä motivoitunut. Koiran ei tulisi olla liian innostunut, mutta ei myöskään työskentelystä epämotivoitunut.

Agility, suojelu ja metsästyskokeet ovat esimerkkejä lajeista, joissa vire nousee ja koiran on vaikea hallita itseään ja näin ollen ohjaajan on vaikea hallita koiraa. Näiden lajien tehtävät ovat luonteeltaan koiraa helposti kiihdyttäviä, ja mukailevat lajityypillisiä käyttäytymismalleja. Vireenhallinta voidaan opettaa koiralle niin, että se oppii itse sitä säätelemään. Vireenhallinta on oikeita valintoja ja hyviä päätöksiä. Kouluttamalla voidaan opettaa koiraa liittämään keskittyminen, haluttu tunnetila, vire ja tehtävä yhteen. Vireenhallinta on vahvaa luopumisen taitoa.

Susanne Kuusimäki


SUOMEN MÜNSTERIKERHON MESTARUUSKOKEEN 2022 TULOKSET

MESTARI 2022
pmsn Mäyräsalon Rimma, AVO2 (66 p.)
om. Risto Rönkkä

Paras isomünsterinseisoja
imsn Korpiaallon Oona, AVO2 (65 p.)
om. Kirsi Tahvanainen

Muut palkitut
pmsn Tipulin Salli, AVO2 (65 p.)
om. Pasi Tyynismaa

imsn Otti von Haus Emsing, AVO2 (63 p.)
om. Pentti Pärnänen

pmsu Tätinkiven Kipinä, AVO3 (59 p.)
om. Eveliina Pitkänen

pmsn Tipulin Suska, AVO3 (58 p.)
om. Noora Korhonen